مطالبی درباره عکاسی

+18 ورود ممنوع

برای دیدن بقیه عکسها به ادامه مطلب و موضوعات برید

عکاسی شب
(Night Photography) همانطور که از نامش پیداست هنگام غروب و یا تاریکی شب انجام می‌شود. 

در عکاسی سنتی کمبود نور توسط نورهای مصنوعی و یا نوردهی در زمان بالا جبران می‌شد تا فیلم‌های عکاسی بتوانند نور کافی برای ثبت سوژه را داشته باشند.j

امروز فلاش‌های قوی و در عین حال دوربین‌های دیجیتال امکان بهره گرفتن از نورهای محیطی را برای عکاس ایجاد کرده است.

براسی (Brassai) و بیل برانت (Bill Brandt) دو عکاس برجسته‌ای هستند که نفش به سزایی در ارتقای عکاسی در شب داشته‌اند. براسی به خاطر عکس‌هایش از شب‌های پاریس و بیل برانت به ثبت تصاویری از شب‌های لندن در طی جنگ جهانی دوم.

عکس از: بیل برانت

عکس از: مایکل کنا

البته مشهورترین عکاس در این شاخه از عکاسی، مایکل کنا (Michael Kenna) نام دارد که عکس‌های سیاه و سفید معروفش از مناظر شهری و طبیعت در شب به قیمت گزافی در سال 1990 به فروش رسید.

آشنایی با نورهای مختلف و استفاده از تنظیمات دستی دوربین مهم‌ترین تو صیه‌ای است که به عکاسان تازه کار و علاقه‌مند به عکاسی در شب می‌شود.


عکاسی مد

 

هدف اصلی عکاسی مد (Fashion photography) به تصویر کشیدن لباس، انواع پوشاک و فرآورده‌های مرتبط است که اکثرا همراه با مدل در مجلات طراحی لباس و تبلیغات منتشر می‌شود.

بارون آدولف اولین عکاس مد است که در سال 1913 اولین عکس‌های خود را برای مجله زنان به نام Vogue تهیه کرد.

 

امروزه این شاخه از عکاسی به دو منظور زیبایی‌شناسی و تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرد که اکثرا در لوکیشین‌های نامانوس با نورپردازی‌های دراماتیک و مهیج همراه است.
گاهی این شاخه از عکاسی تلاش می‌کند تا علاوه بر برجسته کردن عناصر زیبایی، نماینده فضای سیاسی و اجتماعی خود نیز باشد.

 

عکس از: بارون آدولف اولین

عکس از: محمد خیرخواه

برای مثال در طول جنگ عراق ، پارچه‌های لباس و محل تصویر برداری سوژه‌ها به تاریکی و فرسودگی گرایش پیدا کرده است.

فیلیپ هارلسمن، هلموت نیوتن و هرب ریتز از جمله بارزترین عکاسان مد در دنیا هستند.

 


آشنایی با عکاسی هنری

هدف عکاسی هنری (Art photography) تولید تصاویر صرفا زیبایی شناسانه است

عکس‌های هنری غالبا در نمایشگاه‌ها و موزه‌ها در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. سوژه‌های اصلی این شاخه از عکاسی، زیبایی‌ها  و نمایش زیبایی‌های هر شیء معمولی است.

از آن جایی که درک زیبایی مطلق نیست و تعریف زیبایی یک امر شخصی است، عکاسی هنری نیز بسیار ذهنی و فردی تلقی می‌شود.

عکس از: کارل سکوفیلد

عکس از: لیلی کالا

 

چالش دیگری که این عکاسی با آن روبه روست، نوین بودن هنر عکاسی نسبت به هنرهایی از جمله نقاشی و یا موسیقی است.

عکس‌های هنری در تعداد کم تولید می‌شود و اکثرا مورد استفاده‌ی مجلات و تبلیغات قرار می‌گیرد. این عکاسی را می‌توان هم تراز با عکاسی مد  و متضاد با هدف عکاسی مستند دانست.

بسیاری از کالج‌ها، رشته عکاسی هنری را در دو مقطع کارشناسی و تکمیلی ارائه می‌دهند.

آلبرت سندز، تیموتی سولیوان و کارلتون واکینز از جمله  عکاسان برجسته هنری به حساب می‌آیند.


 

 

 


ثبت هر عنصر کوچکی درمحدوده‌ی عکاسی ماکرو (Macro photography) قرار می‌گیرد.

در واقع یک عکس‌خوب ماکرو باید جزییاتی را که با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شود، آشکار کند. سوژه های این شاخه از عکاسی بسیار زیاد و متنوع است و تنها ذهن یک عکاس ممکن است آنها را محدود کند. چرا که طبیعت به طور ویژه موضوع اصلی این شاخه از عکاسی است؛ انواع حشرات، آبزیان بسیار کوچک و جزییات بدنه‌ی یک گیاه  یا حیوان از جمله سوژه‌های متداول در عکاسی ماکرو هستند.

 

عکس از: لوکی

پیش از روی کار آمدن دوربین‌های دیجیتال، عکاسی ماکرو به علت تجهیزات خاص و پرهزینه برای عموم امکان پذیر نبود.

امروزه لنزهای تله و ذره‌بینی، امکان عکاسی از هر عنصر کوچکی را حتی در دوربین‌های خانگی فراهم کرده است اما عکاسان حرفه‌ای در این شاخه، با آگاهی از فن، ابزار مناسب و نورپردازی‌های دقیق عکس‌های خیره کننده‌ای را تهیه می‌کنند.


در این دوران پیکسل ها و پرینترها، زمانیکه تعداد کمی از عکاسان علاقه به بوی تلخ اسید استیک آبگونه1 و یا بوی تند و زننده ی مواد شیمیایی برای ظاهر کردن عکس دارند، چرا هنوز بسیاری عکس سیاه و سفید می گیرند؟

 

زمانیکه رنگ ها آنقدر درخشان و عکس ها آنقدر چشم نواز هستند؟ زمانیکه کارهای دیجیتال جا افتاده اند و امروزه با استفاده از فلاش دوربین می توان طیف وسیع تری از نور محیط را در تصویر ثبت کرد چرا عکس سیاه و سفید؟

 

چرا سیاه سفید؟

خارج از جانب داری، این مسئله مربوط به معانی بیان می شود. جواب های زیادی می توان داد و می توان مرا قدیمی خواند اما عکس سیاه و سفید به عنوان هنر نابی که با الهام از آن سر جان هرشل واژه ی عکاسی یا Photography  به معنای نقاشی  با نور را خلق کرد  همواره شانی خاص را در معبد خدایان انواع هنرهای مشروع دارد.

از آن جهت که هنریست که به سادگی می توان آنرا آموخت هرچند باید  سال ها زحمت بکشید تا در آن خبره شده ولی با این وجود مبتدی ها هم می توانند عکاسی کنند و از عکس هایشان پرینت بگیرند. اگر تجربه ظاهر کردن عکس را داشته باشید می دانید که کمتر لذتی با دیدن عکسی که به آرامی زیر نور قرمز ظاهر می شود، برابری می کنند.

عکس سیاه و سفید برتری های خود را دارد:

·     چون همانطور که می دانید عکس های سیاه و سفید عمر بیشتری نسبت به عکس هاس رنگی دارند.

·     چون سیاه سفید شأنی ذاتی دارد.

·     چون زیبایی در سادگی نهفته است و این سادگی در عکس های سیاه و سفید بیش از عکس های رنگی جلوه گر است.

سیاه سفید هم ساده ترین و هم پیچیده ترین نوع عکاسی است.


 

کلمه فتوگرافی در زبان انگلیسی یعنی "نگاشتن با نور". نور مناسب می تواند به عکس ما جان ببخشد و بالعکس...

با این وجود، نور مستقیم سایه روشن های تند و ناخوشایندی در عکس ایجاد می کند. برای گرفتن عکس، نور غیرمستقیم بهترین است و رنگ ها را نیز زنده تر می کند.روزهایی که ابر نازکی تندی نور خورشید را در آسمان می گیرد، صبح های زود و عصرها بهترین اوقات برای عکاسی هستند. یادمان باشد که نور باید بر سوژه عکس ما بتابد و نه بر دوربین.

 


امروزه در حقیقت ، عکاسی دارای سه وسژگی علمی ، صنعتی و هنری است و باید پذیرفت که عکاسی نه تنها علم یا صنعت و هنر، بلکه از هر یک نشانه ای منحصر به فرد دارد ، زیرا درابتدا ، عکاسی مانند یک پدیده علمی متولد شد و قوانین علمی در پیشرفت آن بسیار موثر بودند و سپس مانند یک صنعت گسترش یافت و بعدها جنبه هنری یافت .

در صنعت عکاسی ، برای رفع احتیاجات فنی تلاش می شود تا موادبهتر و دستگاههای مجهزتر ساخته شود .

همان طور که ذکر شد عکاسی سه شاخه اصلی صنعتی ، علمی و هنری را شامل می شود .



 

کادر اولین عاملی است که در یک عکس جلب توجه می کند. مستطیل ، مربع یا چهار چوبی که عناصر تصویر را در بر می گیرد کادر نامیده شده و این عمل کادربندی لحظه ای قبل از گرفتن عکس منظره یاب ( ویزور ) انجام می پذیرد .

ارجاع عمل کادربندی به زمان چاپ نمی تواند تصویری با کیفیت عالی پدید آورد به علت اینکه با حذف قسمتی ازنگاتیوو بزرگ کردن قسمت دیگر از وضوح تصویر کاسته شده و پدیدار شدن دانه های نقره کیفیت عکس را پائین می آورد .

بنابراین بهتر است که عکاس هنگام عکسبرداری همه عناصر عکس را به طرز مناسبی داخل پنجره دید محاط کند . امکان کادربندی از صحنه های کلی تا جزئی می تواند وجود داشته باشد .

 


در عصری زندگی می کنم که عکس جزیی جدایی ناپذیر از زندگی مردم جهان محسوب می شود، چنان که بسیاری از مسایل روزمره ی اداری در رابطه با هویت افراد، بدون عکس دچار مشکل می شوند. فن این هنر به گونه ای وسعت یافته که یک کودک 5 ساله با فشار دادن یک دکمه از آن بهره می برد، پس چه بهتر گامی را که در جهت آن برمی داریم به صورت اصولی و با اطلاعات و آگاهی کافی باشد؛ چرا که دیدن، نوازش چشم و درگیر کردن ذهن افراد از پایه های هنر عکاسی است. پس بیایید عکاس خود باشیم.




 

هدف واقعی آموختن عکاسی نیست . هدف  این است که چگونه زندگی را زندگی کنیم .



 

 

یه زمانایی بود که به یه منظره‌ی زیبا یا یه چشم‌انداز تماشایی که می‌رسیدیم، شروع به سر دادن به‌به و چه‌چه می‌کردیم و آرزوی داشتن یه دوربین دم‌دست برای گرفتن عکس می‌کردیم. این وضعیت وقتی حسرت‌بارتر می‌شد که با اکیپ دوستا یا خانواده به کوه و صحرا زده بودیم . چه می‌شد کرد؟! اون موقع که مثل الان گوشی های رنگووارنگ با دوربین‌های این مگاپیکلی و دوربین‌های “دیجیتالم کجا بود!” و فلان و بیسار و اینا نبود که! ولی خوب، الان که هست که بگی “اِ بچه‌ها! بیاین وایسین اینجا یه عکس توپ ازتون بگیرم. بک‌گراندش خوراکه!! یه چیزی می‌گیرم که تا 25 نسل از بچه‌هاتون (یا هفت دست از خانوماتون!!) ببینن مست کنن!!” بعد هم چیلیک چیلیک، چهارتا عکس به خیال خودت، اِند هنری بندازی و بابتش هم کلی به ننه، بابا، آبجی، داداش، دوست‌دختر، دوست‌پسر، خانوم، شوی، نامزد، خاله عمه عمو دایی و البته مادرزن، مادرشوهر، زن داداش، خوارشوهر، جاری و باجناق و خلاصه هر موجود زنده‏ای که می‌شناسی، فخر بفروشی که “آره اینو من گرفتم!!”
ولی نمی‌دونی که فردای همون روز، پشت سرت چه حرفایی که رد و بدل نمیشه. دونه‌دونه‌ی اونایی که تو عکس بودن، می خوان سر به تنت نباشه و تمام کسایی که موج ادعاتون بهشون خورده، می‌خوان که با سر بری تو گِل! که چی… عرضه‌ی گرفتن یه عکس شسته رفته رو از چهارتا گل و گیاه هم نداره!

البته که دیر شده، ولی اجباراً می‌گردی دنبال اشکال کارت…اما مشکل اینه که هرچی بیشتر تو عکس نیگا می‏کنی، کمتر متوجه مورد مشکوک میشی. واقعیت اینه که واقعاً هم مشکلی تو عکست نیست، فقط به مذاق دوستان گرانقدر خوش نیومده!

 


 
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





+نوشته شده در شنبه 2 مهر 1390برچسب:عکس عاشقانه,زیبا,عاشقانه,عکس,رمانتیک,عکس رمانتیک,عکاسی,مقالات عکاسی,ساعت20:8توسط Ali.Sh.P | |